A Gór Nagy Mária Színitanoda két előadása az Éltes Mátyás iskolában

November elején a legendás színészképző két produkciót hozott el hozzánk. Nem túlzás a kifejezés, hiszen nem csupán elénekelték a jól ismert Dés‒Geszti-dalokat A dzsungel könyvéből, hanem ötletes mozgatható díszletekkel elő is adták a darabot. Jó helyen vonták meg a minimalista színház és a jelmezes-sminkes előadás határvonalát. Így az átélhetőség nem csorbult, amit jól mutatott a gyerek reakciója: együtt éltek az előadással. Tanulóink számára különösen fontos a ritmusérzék fejlesztése, a zeneiség hangsúlyozása.

A felsősöknek A Pál utcai fiúk dramatizált változatát mutatták be a színésznövendékek. Ezt is magas színvonalon tették, ami nagyban segíti azt, hogy a gyerekek közel érezzék magukhoz ezt a régi történetet. És így átélhessék azokat az érzelmeket, amelyek a mai nap is meghatározóak: a barátságot, az árulást, az önfeláldozást és a csapatszellemet.

Ezért örültünk, hogy a Fővárosi Polgármesteri Hivatal Iskolakapun Kívüli Tevékenység programsorozatán belül két alkalommal is vendégül láthattuk a színitanodát.