A víz világnapja

Az élet egyik alapfeltétele a víz, melyet egyetlen élőlény sem nélkülözhet.  2017.03.22-én az iskolánkban is megemlékeztünk a Víz Világnapjáról.
Ebből az alkalomból, az intézmény aulájában egy fotó kiállítást tekinthettek meg a gyerekek, mely a tiszta víz takarékosságára és nélkülözhetetlenségére hívta fel a diákok figyelmét.

Az óraközi szünetekben, egy rövid összevágott videót is láthattak a vízszennyezésről és az ivóvíz fontosságáról. A nap folyamán energiakommandósok járták körbe az épületet és ahol problémát tapasztaltak (mellékhelyiségek, csapok, wc-k ), azt jelezték a karbantartóknak.

 
Több osztály is ellátogatott az Ihász utcai víztárolóba a nap folyamán. Délután Vizes bárral készültünk a gyerekeknek, ahol frissítőként egy pohár ízesített vizet fogyaszthattak el egy kvíz kitöltése után.
 
 
A diákok a növényekről sem feledkeztek meg,  és lelkesen locsolták meg az iskola területén található fákat és bokrokat.
Eredményes napot zártunk, diákjaink ismerete bővült. Felismerték, hogy közös a felelősség, és olyan tudatos életmódot kell folytatni, amely tekintettel van környezetünkre, óvja, védi a föld természeti kincseit. Ennek, és az energiakommandónak köszönhetően, sikerült szinte a felére csökkenteni a napi vízfogyasztást az iskolában!
Az egész napos rendezvényt megszervezte, és ezzel hozzájárult a gyerekek környezettudatosabb gondolkodásához: Geréd Melinda 
segítője:Váncsa Réka

 

További képek itt.