Balatoni táborozás

Iskolánk minden évben sikeresen pályázik az Erzsébet-programra, hogy diákjaink minimális költség ellenében együtt üdülhessenek. Mindez év vége felé, iskolaidőben történik, így még édesebbek a gyerekek számára ezek az élmények.
Idén 50 tanulónk, tanáraik kíséretével, a Balaton déli partján fekvő Fonyódligetre utazhattak el három napra. A népes csapat jókedvűen, vonattal tette meg az utat. Szikrázó napsütés és a közel 1100 férőhelyes Erzsébet Tábor már várta őket. A tábor, közvetlenül a víz mellett, több mint 1 km hosszúságban terül el. Felszereltsége és programjai, a gyerekek igényeihez igazodott. Nagyon sok szabadidős játék közül lehetett választani: gumiasztalok, gokart, csócsó, fajátszótér, sorversenyek, vetélkedők, kreatív sátor.
A gyerekek legnagyobb örömére, a szépen kiépített strand vize kellemes hőmérsékletűre melegedett fel. A hívogató víz csábításának senki sem tudott ellenállni, de nem is kellett, hisz minden adott volt a kellemes fürdőzéshez. A Balaton hamarosan megtelt nevetgélő diákokkal és tanáraikkal, akik felszabadultan játszottak közös játékokat a vízben. A büféasztaloknál ernyők alatt lehetett megpihenni, jóízűen fogyasztva a sok-sok megvásárolt finomságot.

A gyerekek több megtervezett program közül is választhattak. Nagy tetszést aratott az első este megrendezett Disco. Az ismerősen felcsendülő dallamokra megmozdult minden kicsi és nagy, hogy önfeledten táncolhasson a színesen villódzó fények árnyékában. A legnagyobb elismerést, a másodikos Janóka kapta, akinek ritmikus mozgása, mágnesesen vonzotta a lányok figyelmét. A cukiságára többen is felfigyeltek, és hamarosan nagy kör alakult ki körülötte. Janóka élvezte a hirtelen jött sikert, és mindent beleadott, hogy a „parkett ördöge” maradhasson.
Csütörtök este élő zenés Táncház volt. Először a szombathelyi néptáncosok szórakoztatták a nagyérdemű közönséget, majd könnyen elsajátítható lépéseket tanulhattak meg a táncos lábúak. Hamarosan remek hangulat alakult ki. Tanár és diák, egy ritmusra ropta, egészen zárásig.
Az utolsó reggelen nagy nyüzsgés volt a gyerekek között. Sokan arra ébredtek, hogy valaki az éj leple alatt, mosolygós smile-kat rajzolt rájuk. Tanakodtak, hogy ki lehetett, próbálták megfejteni a rejtélyt. Végül arra jutottak, hogy felnőtt méretűnek kellett lennie, hogy a felső ágyon fekvőket is elérje.
A három nap hamar elröpült, unatkozni senkinek nem volt ideje. A gyerekek rengeteg jó élménnyel tértek haza.
 
A sikeres pályázat eredményeként, szeptemberben egy másik tábor várja iskolánk tanulóit, mely Józsa Viktor kollégánknak köszönhető.