Bűnmegelőzési előadássorozat

A rendőrség egyik legfontosabb feladatának a bűnmegelőzést tartja.
 A megyei rendőr-főkapitányságok, köztük a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűn-megelőzési Osztálya is úgy gondolja, hogy az iskolás gyermekek szüleinek tájékoztatása rendkívül fontos.
Iskolánk intézményvezetője, Wéber Gyöngyi nagy örömmel vette Koós Judit rendőr őrnagy, a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadójának megkeresését, melyben felajánlotta, hogy három alkalommal előadást tartana a tanulóink szüleinek. Ezekre a beszélgetésekre az iskolai szülői értekezletek előtt kerül sor. Eddig két alkalommal látogatott az intézménybe Koós Judit.
Az első alkalommal az iskolai erőszakról és a drogprevencióról beszélt, másodszor pedig a biztonságos internet használatról volt szó.
Koós Judit elmondása szerint fontosnak tartja, „hogy a szülőkkel  tudjunk beszélgetni ezekről a dolgokról, hiszen nap mint nap látjuk, hogy a gyermekek életében milyen nagy mértékben vannak jelen ezek a jelenségek. Fontos, hogy szakszerű információkkal, segítséget jelentő fogódzókkal tudjuk a szülőket is felvértezni, hogy hatékonyan továbbítsanak helyes szemléletet a gyermekeik számára.”
A szülők is érzik a fontosságát annak, hogy kellőképpen tájékozódjanak a gyermekeiket fenyegető veszélyekről és hasznos tanácsokat kapjanak a szakemberektől e veszélyek megelőzéséről, illetve elhárításáról.
Az előadásoknak éppen ezért mindkét alkalommal nagy sikerük volt. Az utolsó alkalomra májusban, a tanév végi szülői értekezlet előtt kerül sor. Az előadás témája a családon belüli erőszak lesz.
A rendőrség szakemberei az ifjúságvédelem keretén belül a gyermekeknek már óvodás kortól szerveznek bűnmegelőzési programokat. A következő időszakban intézményünk diákjainak is szeretnénk rendőrségi szakember segítségével prevenciós előadásokat szervezni.
 
 
Írta: Boronkay Zsuzsa