Európával mozdultunk

A hároméves hagyománnyal rendelkező Európai Sporthét mozgalmat az Európai Bizottság hívta életre a tömegsport népszerűsítésére. Szeretjük ugyanis a világsztár, vagy éppen helyi kedvenc sportolóinkat, de az önmagunk által végzett, nem feltétlenül versenyszerű mozgást is kedvelnünk kellene minél többünknek. Vagyis jó lenne, ha sokan választanák pihenésként, felüdülésként az aktív kikapcsolódást. Olyan világban élünk, amikor a mozgást népszerűsíteni kell, a mozgás örömére és fontosságára fel kell hívni az emberek figyelmét. Magyarországon már évek óta gyakorlat a mindennapos testnevelés, így a mi iskolánkban is. Vagyis minden diákunknál ott volt a testnevelés-felszerelés, amikor szeptember 26-án csatlakoztunk a Sporthéthez.

A kiemelt napon az Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium egyszerre sportolt. Három mindenki által jól ismert iskolakörrel (futás az épülettömb körül) kezdődött a program. A közös rohanást a testnevelés-tanárok által vezényelt közös gimnasztika követte az iskola rekortánpályáján. Ezután már kisebb-nagyobb csapatokra oszlottak a gyerekek, és így sportoltak tovább életkoruknak megfelelő mozgásformák szerint. A legkisebbek fogócskáztak és kidobósoztak, a nagyobbak különféle ügyességi játékokat játszottak, kosaraztak, fociztak és nálunk elmondható, hogy természetesen hulahoppoztak.

Tanulóink számára alapvetően fontos a mozgásfejlesztés, így mi meggyőződésből és nem csupán divatból csatlakoztunk a Sporthét mozgalomhoz, és a gyönyörű őszi napsütésben kellemesen elfáradtak a gyerekek, hogy jobban bírják a sportfoglalkozást követő szellemi igénybevételt.