“Kinn az osztály”

DSCN9564Egy nagyon jó kezdeményezés részesei lehettek iskolánk alsós diákjai április 8-án. Rendkívüli környezetismeret órán vehettek részt, a Kinn az osztály program keretében, ami a Nádlandban volt megtartva.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől  Orbán Zoltán a madarakról és a rovarokról tartott egy érdekes bemutatót. Az információátadás közben kérdésekre is kellett válaszolni, ami gondolkodásra serkentette a diákokat. A válaszok egy részét tudhatták az elhangzottakból, korábbi tanulmányaikból, vagy a mindennapi életből. DSCN9570
A növények bemutatásának is óriási jelentősége volt, hisz olyan fűszernövényeket ismerhettek meg Pista bácsitól, amivel eddig nem találkoztak, vagy csak nagyon kevesen. Külön élmény volt a diákoknak az ültetés öröme, na és persze a helyben kihúzott zöldségek fogyasztása! (Megjegyzem, hogy az iskolában nem eszik ilyen jóízűen…)
Az előadók, a tanulók figyelmét végig lekötötték, akik lelkesek voltak, kíváncsiak, és nagyon aktívak! Színes volt, szagos, kézzel megfogható, füllel megtapasztalható, minden érzékszervre ható, és még érdekes is.

A rendkívüli környezetismeret óra hasznossága óriási volt, amit egyetlen tankönyv sem pótolhat! Több ilyen tapasztalásos tanulásra lenne szükség, ahol a természetben tanulhatnak a diákok.
Köszönjük szépen a lehetőséget, nagyon hasznos volt!

A többi képet ide kattintva nézhetitek meg!