Búcsú a ballagóktól és a tanévtől

2017. június 15-én, utolsó tanítási napjukat töltötték iskolánkban a ballagó diákok. Ezen a forró nyári napon, utoljára szólalt meg a csengő, és utoljára ülhettek padokban a nyolcadikosok.
Még az ünnepség előtt meghívták az őket tanító pedagógusokat, és virággal köszöntöttek áldozatos munkájukért. Külön megköszönve osztályfőnökük, Demján Zsolt önzetlen segítségnyújtását, aki rengeteget tett értük. Szülők, diákok, tanárok, és az iskola vezetősége, jó hangulatban beszélgettek együtt, ahol előkerült néhány emlékezetes sztori is. A felidézett történetek mosolyt csaltak az arcokra, és volt némi pironkodás is, a csínytevések miatt. Ezek azok az emlékek, amelyek  bevésődtek, összekötnek, és nem fognak a feledés homályába veszni.

Az utolsó napon, szülőket és diákokat, szépen feldíszített iskola várta, ami sok szorgos kéz eredményes munkája volt. Köszönet illeti azokat, akik ebben részt vettek.
Mint mindig, most is Wéber Gyöngyi igazgatónő búcsúztatta a ballagókat, aki a sok-sok év alatt még mindig nem tett szert akkora rutinra, hogy beszéde közben, ne gyűljön könny a szemébe. Ezekben a pillanatokban, öröm és szomorúság egyszerre volt jelen.
Öröm, hogy az általános iskolát sikeresen befejezték diákjaink, és az általuk választott középiskolában folytathatják tanulmányaikat. Elcsukló hangjában azonban ott bujkált az elszakadás szomorúsága, hogy a következő tanévben, már nem ide fognak járni. 

 

Beszéde után búcsúztak a nyolcadikosok is, akik köszönetet mondtak mindazért a sok jóért, amit ittlétük alatt kaptak. Virággal köszöntötték szüleiket, megköszönve önzetlen szeretetüket, segítségüket, támogatásukat. Megígérték, hogy a kapott tudást tovább bővítik a középiskolában, és nem hoznak szégyent egykori iskolájukra. 

A Ballagás után következett a Tanévzáró ünnepség, ahol a műsort, az első osztályos csöppségek szolgáltatták. 

Fellépett az iskola hulahopp csapata is, akik látványos műsorukkal már kétszer is szerepeltek a Nagy Sportágválasztó színpadán. Tudásukkal itt is elkápráztatták a nézőközönséget, amit nagy tapssal jutalmaztak.
 
A műsor után következett az oklevelek, jutalomkönyvek átadása, amiben nagyon sokan részesülhettek kimagasló tevékenységük miatt. 

Öröm volt látni, hogy ilyen sok diák jeleskedik a tanulásban, sportban, vagy esetleg mindkettőben. Büszkék vagyunk eredményeikre, és hogy munkájukkal öregbítették iskolánk jó hírét. 

Csak a szépre emlékeztünk, és közben minden diákot megnyugtatóan töltött el az a tudat, hogy ez az utolsó nap, ebben a tanévben. Mostantól nem kell korán kelni, nincs több felelés, dolgozat, házi feladat. Eljött a várva várt nap, hogy kezdetét vegye a két és fél hónapos felejthetetlen nyári szünet.

 Az igazgatónő a Tanévzáró végén köszönetet mondott a szülőknek, nagyszülőknek, tanári karnak, az oktatást segítő szakembereknek, technikai dolgozóknak, és mindazoknak, akik azon fáradoztak, hogy maradandó jó élménnyé tegyék a tanulást, a diákok számára. Ezzel bezárta a 2016/17-es tanévet, és kérte, hogy mindenki a lehető legszebben és legjobban használja ki a vakáció adta lehetőséget. Olvassanak, kiránduljanak, játsszanak, amihez ajándéklabdák is jártak, a gyerekek legnagyobb örömére.