Katasztrofális időjárásban megrendezett fővárosi verseny

A megnyert Közép – pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny után, diákok és kollégák teljes erőbedobással készültek a következő megmérettetésre. Még a tavaszi szünet utolsó napját is a felkészülésre szánták.
2017. április 19-én, elérkezett a nagy nap, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny, amit mindenki izgatottan várt. Az Óbudai – szigeten 44 csapat gyűlt össze erre a jelentős eseményre. Az időjárás valódi katasztrófahelyzetet teremtett a résztvevők számára: 1-2 fokos hőmérséklet mellett, szakadó hóesésben, erős szélben kellett végrehajtaniuk a gyakorlati feladatokat.
Az iparbiztonsági állomáson a veszélyes anyagok beazonosításával, kémiai tudásukról is számot adtak a tanulók. A tűzoltósági állomáson, az eszközök felismerésével kezdődött a feladat, majd tömlőgurítás és tűzmegfékezés következett. Árvízvédelmi tudásukról buzgát-építéssel adtak számot.
Az elméleti tudásukat teszt kitöltésével tehették próbára. Ezen az állomáson érték el a legjobb eredményt, bizonyítva, hogy mindazt az ismeretet megtanulták, mely a feladatokban szerepelt.
 
Diákjaink derekasan megállták a helyüket, és a résztvevő 44 csapat közül a középmezőnyben, vagyis a 21. helyen végeztek. A verseny szervezőinek elismerését bizonyítja, hogy az országos megmérettetésre meghívták segítőnek a csapat tagjait, és az őket kísérő pedagógusokat.
A győztes csapat tagjai: Szilágyi Balázs, Takács Roland, Komóczi Krisztián, Timák Dániel.
Felkészítők: Csörnök Ilona és Mischinger Gábor
Gratulálunk a szép teljesítményhez!