Örökös ÖKO iskola cím elnyerése

A Cím viselésével hazánk, Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződésüket nyilvánítják ki. Az Ökoiskola, és kiemelten az Örökös Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen tanulóik számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, valamint aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetíthetik.

2022. évi Ökoiskola címátadó ünnepséget, a Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium épületében rendezték meg 2022. március 26-án.

Iskolánk az Örökös Ökoiskola cím használatára 2022. szeptember 1-től visszavonásig jogosult.

Iskolánkból az Ökoiskola címet, Diósné Kalmár Melinda vette át az ünnepélyes díjátadón, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium támogatásával rendeztek.